Gaziantep Vertebra Hastalıkları Vertebra Kırığı Omurgayı oluşturan kemiklere verilen isim olan vertebra bu alanda gerekli çalışmalar yürütür. Omurgayı oluşturan toplamda 33-34 kemiğin tümüne verilen isimdir. Vertebra hastalıkları günümüzde sıklıkla görülmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hareketlerin azalması, masa başı işlerin artması ile birlikte insanlar daha az hareket ettiği için omurga rahatsızlıkları ortaya çıkmıştır. Omurga rahatsızlıkları vertebra hastalıkları olarak genel olarak adlandırılmaktadır. İnsanların hareketsiz olarak çalışması ve günümüzde daha fazla oturarak iş yapmaları büyük eklem ve kas rahatsızlıklarına, omurga eğriliklerine sebep olmaktadır. Bu yüzden teknolojinin pek çok farklı alanından en iyi şekilde faydalanarak sağlık sektörüne hizmet etmek ve rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasında etkili olarak katkı sağlamak bizim en temel amaçlarımız arasındadır. Gaziantep Vertebra Hastalıkları Vertebra Kırığı
Omurga hastalıkları olarak bilinen vertebra hastalıkları genel olarak yaşlanma, minör ve majör travmalar gibi farklı etkenlerle ortaya çıkabilir. Bunların dışında hareketsiz olarak yapılan çalışma türlerinde de yine omurga rahatsızlıkları ilerleyen süreç içinde meydana gelebilir. Doğru oturma ve doğru hareket etme, spor gibi farklı önlemlerle bu hastalıkların ortaya çıkışı en aza indirilebilir. Hastaların sağlık merkezine başvurmaları eğer ağrılar devam ediyorsa ve kol ile bacaklarda uyuşukluk hissedilmesi halinde olmalıdır. Bunların dışında şiddetli ağrı, aniden gelen ağrılar ve benzer şikayetlerde de yine sağlık merkezlerine başvurulmalıdır. Omurga rahatsızlıklarında erken tanı ve teşhis büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden kısa süre içinde teşhis için sağlık merkezine başvurmak gerekir.
Omurga rahatsızlıklarından kısaca bahsedecek olursak; bel kayması, kifoz, omurga kanal daralması, skolyoz, omurga tümörleri gibi omurga rahatsızlıkları en sık rastlanan hastalıklar grubunda yer alır. Vertebra hastalıklarında yine erken teşhis ve doğru tedavi yöntemi ile kısa süre içinde iyileşme gözlemlenebilir. Fakat bu iyileşme kişinin yaşına göre de değişmektedir. Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan omurga rahatsızlıklarında durum biraz daha farklı olabilir. Bu yüzden genel bir bilgi vermek yanlış olur, en doğru tanı ve teşhis için doktorunuza başvurarak kısa süre içinde tedaviye başlayınız. Geçmeyen ağrı ve hareket kısıtlığı durumları omurga rahatsızlıkları belirtisi olabilir.
Vertebra kırığı
Vücudumuz için hayati öneme sahip olan omurgamız iç organlarımızın koruma kalkanıdır. Onları bir zırh gibi koruyarak vücudumuzun hareket etmesini sağlayan omurgamız çok işleve sahiptir. Elastik özelliğinin yanı sıra inanılmaz derecede sağlamdır. Burada meydana gelecek bir kırık ise oldukça tehlikeli sonuçlar doğurur. Vertebra kırığı denilen bu omur kırıkları genellikle bel omurgasında veya göğüs omurgasında oluşmaktadır. Gençlerde geçirdikleri bazı kazalar sonucunda bu kırıklar oluşurken yaşlı bireylerde daha çok yaşlanmaya bağlı olarak zayıflayan kemikler dolayısıyla bu olumsuz durum meydana gelmektedir. Hareket kabiliyetini kısıtlayan bu durum doğru tedavi yöntemleri uygulanmazsa kalıcı birçok hasara ve ölüme bile sebebiyet vermektedir.
Vertebra kırığı nasıl oluşur?
Günlük hayat koşuşturmacasında hepimiz çoğu zaman dikkatsiz davranarak kazalar yapabiliyoruz. Vertebra kırığı da genellikle trafik kazalarında sıklıkla karşılaşılan bir durum. Kaza anında geçirilen travmanın yanında omurlar oldukça zarar görüyor. Genelde geçirilen bir travma sonucu bu hasarın oluştuğu düşünülse bile yaşlılar içinde kemik erimesi dolayısıyla omurlarda bazen bu kırık meydana gelebiliyor. Yaş ilerledikçe hassaslaşan insan bedeninde bu olumsuz sonuç doğabiliyor. Son derece hassas bir yerde oluşan bu rahatsızlığın tüm hayatı kötü etkileyerek psikolojik olarak da hasta için üzücü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Doğru tedavi yöntemlerinin uzman doktorlarca yapılması gerekir. Aksi halde daha da kötü sonuçlarla baş başa kalabilirsiniz. Alanında başarısını kanıtlayan uzman hekimlerimiz tedaviniz için sizlerin daima yanında.
Vertebra kırığı tedavisi nasıl yapılır?
Hayati öneme sahip omurlarımızda meydana gelen vertebra kırığının tedavi süreci de oldukça önemli. Ameliyatsız olarak yapılan tedavilerde hastada eğer felçlik bir nörolojik kayıp, kırık bölgesinde kamburluk gibi olumsuz durumlar yoksa cerrahi müdahale yerine korseler tercih ediliyor. Cerrahi yöntemlere baktığımızda ise eskiden büyük riskler taşıyan ameliyatlar tıp dünyasının gelişmesiyle beraber azaldı. Hastaların bu ameliyatta tek korkusu felç kalmak oluyor. Burada önemli olan kısım ise alanının en iyi doktorlarıyla bu tedavi yöntemini yürüterek olası tehlikeli bir sonuca mahal vermemek. Bu konuda uzun yıllardır çalışarak başarılar elde etmiş uzman kadromuz bu süreçte sizleri yalnız bırakmıyor.