Diyarbakır Diz Ağrısı Tedavisi Günlük yaşamımızda Diz Ağrısı Tedavisi yürüme, oturma gibi eylemler yaparken dizlerin sağlığı pek önemsenmediği takdirde dizlerde ağrı görülebilmektedir. Dizler vücudun ayakta durabilmesini ve rahat bir şekilde hareket edebilmemizi sağlamaktadır. Bu nedenle dizlerin sağlıklı olması bizim günlük yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Diyarbakır Diz Ağrısı Tedavisi
Uzun süreli ayakta durma, dizlerde travma oluşması gibi pek çok etken diz ağrısına neden olmaktadır. Diz ağrılarının en temel nedeni olan bu durumların ortadan kalkması sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürülmesi açısından önemlidir. Diz ağrıları her yaşta görülebilmektedir. Fakat yaşlı kişilerde artan bu durumun önüne geçilmesi için pek çok yöntem bulunmaktadır. Kemiklerin güçlendirilmesi ve spor bunlardan bazılarıdır. Dizinde ağrı hisseden, oturma ve yürüme eylemlerini gerçekleştirirken dizde çıt sesinin duyulması, eklemlerde şişlik oluşması, hareket esnasında dizlerin kilitlenmesi veya hareketlerin kısıtlanması diz ağrılarının en belirgin özellikleridir. Kaliteli bir yaşama önem veren ve bu durumların ortaya çıkması durumunda kişiler ortopedi veya fizik tedavi uzmanlarından destek almalıdır. Bu durumların ortaya çıkmasından sonra umursanmayan diz ağrıları vücutta sorunlara yol açabilmektedir. İleri safhalarda yürüme güçlüğü ile kendini gösterecek olan bu ağrılar zaman kaybedilmeden tedavi edilmelidir. Diz ağrılarının nedenlerinin belirlenmesi için kan, idrar tetkikleri, MR cihazları ve röntgen gibi tanı yöntemleri kullanılmaktadır.
Diz Ağrısı Tedavi Yöntemleri
Yapılacak olan diz ağrısı tedavisi hastanın yaşı, mesleği ve günlük aktivite sayısına göre değişiklik göstermektedir. Eğer hastada travmaya bağlı olarak oluşmuş bir şişlik varsa öncelikli hedef bu ağrı ve şişliğin giderilmesi olacaktır. Bu durumda hastaya buz tedavisi ve iltihaplanmanın önlenmesi için antienflamatuar ilaçlar verilmektedir. Hastanın hareket kabiliyetine devam ettirebilmesi açısından elastik bandajlar ile bu ağrılı kısım desteklenmektedir. Yoğun ağrılarda fizik tedavi uzmanı ile birlikte günlük egzersiz planı oluşturulmalıdır. Çeşitli fizik tedavi yöntemleri ile hastanın şiş ve ağrılı olan bölgesinde kan akımının sağlanması, kıkırdak yapısının onarılması, bu bölgede ödem varsa ödemin giderilmesi, kaslardaki zayıflığın giderilerek dizlerin daha güçlü bir hale getirilmesi ve dayanılmaz olan ağrıların giderilmesi hedeflenmektedir.